Om

Haslund Wine Import

– a sophisticated monkey business dealing wine from the garage

 

Haslund Wine Import er hobby-geschæft som udspringer af interessen for god vin. Vinimporten er uden noget tema eller nogen særlige krav til geografi, metode eller druesort, kun at vinen skal være god og til at betale samt at producenten og stedet har en interessant historie.

Vinene er få, men nøje udvalgt.

Adressen er med indgang via Klosterstræde. Her boede entreprenør Ole Haslund i begyndelsen af 1900-tallet. Han havde en abe ved navn Mira som elskede vin og portvin. Aben eskaperede fra tid til anden ad luftvejen og smuttede via tagryggene ind gennem naboernes kvistvinduer, hvor den voldte stor ravage. Foruden alkohol havde den nemlig en lidenskab til: Den elskede at kaste porcelæn og glas på gulvet. Når man ikke direkte var beslægtet med den, så man måske mindre sympatisk på en sådan foreteelse. Den holdt også af springe i hovedet på folk og trække dem i håret. Hjemme var den blid og kælen. Den var klog, og Ole Haslund kunne forstå, hvad den sagde. Den sladrede om morgenen, hvis nogen havde drillet eller leet ad den; den ønskede at blive taget alvorligt. Den var meget fornærmet, hvis han ikke hver aften gik op på kontoret og lagde den i seng med et tæppe over. Desværre fik den, som mange aber i fangeskab, tuberkulose. Ole Haslund skriver: ”Den drak af glasset lige som et menneske, så lagde den sig ned i sin seng, så på mig med sine venlige og kloge øjne, greb med sin lille, kolde hånd om en af mine fingre – og døde.”
Logoet er til minde for den vinglade abe, Mira, der for mere end 100 år siden huserede tagene og menneskene i Klosterstræde.

Den korte version af historien om logoet er selvfølgelig, at det er en uhøjtidelig monkey business.

Skål og mange hilsner,

Jeppe Haslund-Vinding